Viner fra hele verden

Verdens viner

Er du på utkikk etter et nettsted eller nettportal som kan lære deg det du trenger å vite om vin og det som hører med? Nettsiden Notitia har en vinseksjon som er et slikt nettsted, og det er ikke en snobbegreie. Det er et nettsted for alle som er glad i vin. Enten du vet mye eller ikke vet noe i det hele tatt.

På nettsidene finner du for eksempel et oppslagsverk, Vindrueleksikon, som har et utall av av oppslagsord du kan bruke for å finne frem til det du lurer på. Det er naturligvis satt opp alfabetisk slik at du lett kan finne frem. Og det er jo også naturlig å ha et slikt oppslags verk når man ellers på siden har endeløse mengder med informasjon om vin. Det kan da fort dukke opp ord og uttrykk man lurer på når man leser.

På nettsidene finner du en over sikt over de fleste viktige vinland og deres vindistrikter. Eller vinregioner som noen velger å kalle det. Informasjonen er satt opp på en enkel og lettfattelig måte med gode menyer for å finne frem til det du måtte lete etter. Det publiseres også artikler om kombinasjoner av mat og vin som passer sammen. For eksempel kan du lese denne artikkelen hvo det skrives om valg av hvitvin til ost. Mange har nok opp gjennom årene gått og trodd at det er rødvin som passer best til ost, men det er faktisk ikke tilfellet. Selvfølgelig går det å kombinere rødvin med ost, men det sikreste valget er vanligvis å gå for en hvitvin.

Ellers så skrives det om hvordan du lagrer vi, hvordan du serverer vin, hvordan du går frem for å velge riktig vin når du skal kjøpe inn til for eksempel selskaper og lignende. De har også et stort drueleksikon med forklaringer på hva de forskjellige druetypene brukes til og i hvilke regioner det er vanlig å bruke dem.

Siden er absolutt verdt et besøk.

Les også 10 RARE FAKTA OM MAT DU SANNSYNLIGVIS IKKE VISSTE OM på nettsiden Folket Matblogg.

Du vil kanskje også lese