Trenger du forståelig informasjon om privatøkonomi?

Hverdagsøkonomi

Du finner et enormt utvalg av sider rundt temaet økonomi og da spesielt privatøkonomi. Det er vel i og for seg heller ikke så rart siden det er noe som berører oss alle. Vår privatøkonomi er like nært oss og vanlig som å handle dagligvarer på matvarebutikken. Og når man handler matvarer så er det jo akkurat økonomi det handler om.

Mange sider klarer ikke å formidle budskapet på en måte som er lettfattelig nok for folk flest. Det er egentlig synd, for når man ser på TV programmer som Luksusfellen kan man bli ganske lei seg. For ofte handler det ikke om at man ønsker å ha det slik. Det handler mest om at man ikke vet hvordan man skal holde kontrollen på privatøkonomien sin. Det programlederne egentlig gjøre, er vel bare så enkelt at de får disse menneskene til å se eller innse situasjonen. Og så gir de dem et verktøy. Og hva er det verktøyet? Jo det er noe så enkelt som et budsjett på en gammel skoletavle. Mer skal det ikke til for å få frem budskapet og ikke er verktøyet de trenger mer avansert heller.

Nettsiden Hverdagsøkonomi er en uavhengig side som tar opp privatøkonomiske tema og problemstillinger. De tar opp temaene på en slik måte at de er enkle å forstå. Og det brukes helt konkrete eksempler for å vise effekter av handlinger. Dette er kraftige virkemidler, selv om de er utrolig enkle. Jeg tror det er her mange andre sider feiler når de skal forklare slike ting. Mange kan ikke regne rente eller hva for eksempel merverdiavgiften er. Da er det helt essensielt at det brukes konkrete eksempel som settes opp ved hjelp av både regnestykker og enkle forklaringer som relaterer seg til hverdagslige handlinger.

En av de få sidene jeg har funnet foruten Hverdagsøkonomi.no, er Silje Sandmæl sin blogg om privatøkonomi. Hun er også ute på facebook og informerer folk. Men nå skal det jo sies at hun jobber i DNB og driver med dette på profesjonell basis.

På nettsiden LuxLumen.no han du også finne en interessant artikkel om strømpriser.

Being Trendy er en nettbutikk som har spesialisert seg på rimelige produkter.

Sjekk også ut den nyttige siden NAV Hjelpen

Du vil kanskje også lese