Quiz og konkurranser for alle

quiz og spørsmål fra quizeksperten

Test IQ er en nettside som publiserer drøssevis av quiz og konkurranser. De har også en egen IQ test som du kan ta, men den koster 39,- kroner. Ikke å ta den, men hvis du vil se resultatet må du betale for det. Siden ikke alle ønsker dette, ser de nå på muligheten for å legge til en gratis test som alle kan ta.

Sjekk også ut denne quizen på Pizzamani: Er du en pizzaekspert?

Vi ser frem til å prøve dette når den gratis testen kommer. Vi har testet ut den andre, men vil ikke røpe resultatet, så får dere tro hva dere vil om resultatet 😉

Du får også en ganske god innføring i hva IQ og intelligens egentlig er og hva det betyr. Det finnes en egen foreninger med avdelinger over hele verden for dem som har en IQ som overstiger et visst nivå. Denne foreningen kalles Mensa. De står også for de offisielle IQ testene i Norge. Og ønsker du å bli medlem av foreningen må du bestå testen og komme over 131 i IQ. Det er det bare et fåtall av verdens befolkning som klarer. Men det er jo artig å teste seg allikevel og se hvordan man klarer seg i forhold til gjennomsnittet i befolkningen.

Det mest nyttige med denne siden er at man kan øve seg til teoritentamen for bil. Testene er gratis og åpne for alle. Og de kan tas om igjen så mange ganger man bare vil. De legger hele tiden til nye spørsmål, og testene foregår med tilfeldige spørsmål som dukker opp. Men du får bare 45 spørsmål pr. gang. Det er dette som er antallet spørsmål den endelige tentamen består av, og den må klares på minimum 90 minutter. Men denne nettsiden tar ikke tiden på testen. Det er kun ment som en øvelses side slik at du får prøvet deg på hvor bra du har fått med deg teorien. Du bør nok prøve flere tester før du er helt sikker på at du vil klare den endelige tentamen. Det er litt kjipt å bomme på denne . Det koster tross alt litt å ta den om igjen.

Du kan også prøve deg på en staveøvelse i engelsk som er laget med hjelpemiddelet Tritrans.

Du vil kanskje også lese