En julegenser til glede

De fleste forbinder en julegenser med en god, hjemmestrikket ullgenser i tradisjonelle mønster, som både er kledelig og varmer på kalde vinterdager. Dette er gensere som alle har gått med en gang i tiden, enten som barn når bestemor har strikket en super julegenser, eller som voksen. En julegenser som alle i familien kan gå med, og ta de minnerike julebildene med detaljer og julestemning

Det er ikke så nøye hva slags mønster man har på julegenseren, for det er gjerne plagget i seg selv som konstaterer at nå går det mot jul. Det kan være en Mariusgenser, en Tirilgenser, en Rauma eller hva man måtte ønske. Ikke det vi forbinder med en ”ugly Christmas sweater”, eller?

For en julegenser kan både være til sjenanse og irritasjon. Det er ikke alltid like enkelt å få på poden den stikkete og ekle julegenseren. Den kan ofte bli klam og ekkel, noe av det verste små barn kan tenke seg. Derfor er det bra at det kommer nye trender og nye plagg.

Det nye er ”ugly Christmas sweaters”!

Hvorfor kle seg opp stygt i jula tenker du sikkert, men har du egentlig sett de morsomme og fargerike julegenserne? De har kule påskrifter og morsomme figurer. Enten er de helstrikket i behagelig maskinstrikket premium akryl, noe som gir en silkemyk følelse mot huden. Det som er artig er at man ikke trenger å ta seg selv høytidelig. Her får man mønster som.

  • Morsom julenisse
  • Artig reinsdyr
  • Tullete snømann

Men de har også andre typiske norske tradisjoner med i plaggene sine, slik som en julegenser med:

  • Make Love not Lutefisk
  • Olaf, Æ står under Misteltein
  • Merry Christmas Ya Filthy Animal

Den siste har en undertone i norsk juletradisjon, nemlig en eller tre akevitter for mye. Men jule skal ikke bare være en tid for å reflektere og være andektige, man skal også more seg og ha det gøy sammen med sine nærmeste.

Med en ”ugly Christmas sweater”, kan også du få den avslappede stemningen du så sårt trenger i jula dere alltid feirer sammen med svigers, eller ta med på jobb for å løse litt opp på stemningen. Nå kan man endelig la advent og juletiden komme med humor og glede.

Du vil kanskje også lese